„EI TULE KOLMANDAT DEBATTI!“ kirjutas Trump endale omasel moel oma sotsiaalmeediaplatvormil Truth Social, vahendab CNN. Esimese debatina peab ta silmas president Joe Bideni vastu toimunut.

Harrise kampaaniameeskond kutsus korraldama uut debatti kohe pärast teisipäeval Philadelphias toimunud väitlust. Harris kordas seda üleskutset eilsel kampaaniaüritusel Charlotte’is, öeldes: „Ma usun, et me võlgneme valijatele veel ühe debati, sest need valimised ja mis on kaalul, ei saa olla tähtsam.“

Aga Trump näis eile kõik spekulatsioonid uue debati kohta lõpetavat, kirjutades, et Harris „PEAKS KESKENDUMA SELLELE, MIDA TA OLEKS PIDANUD TEGEMA VIIMASEL LIGI NELJA-AASTASEL PERIOODIL“.

Harrise kampaaniameeskond teatas, et ei võta Trumpi teadet täie tõsidusega.

„Ta muudab oma seisukohta iga päev,“ ütles Harrise kõrgetasemeline nõuandja. „Ma ennustan, et tuleb uus [debatt].“

Pärast Philadelphia debatti väitis Trump, et selle korraldanud televõrgu ABC moderaatorid olid „väga ebaausad“ ja talle tehti ära „kolm ühe vastu“. Järgmisel päeval kuulutas Trump Fox Newsi eetris, et ei tea, kas tahab enam väitlustel osaleda, ja väitis, et võitis suurelt.

„Poksi või UFC (USA vabavõitluse sari – toim) maailmas kui võitleja saab lüüa või nokaudi, tõuseb ta püsti ja karjub: „MA NÕUAN UUT MATŠI, MA NÕUAN UUT MATŠI!“ Noh, see ei ole eriti erinev debatist. Ta [Harris] sai eile õhtul rängalt lüüa. Iga küsitluse järgi meie VÕITSIME,“ kirjutas Trump kolmapäeval sotsiaalmeedias.

CNN-i faktikontrolli eilehommikuste andmete järgi võitis kõigi suuremate küsitluste tulemuste järgi debati Harris.