FSB tuvastas saatkonna töötajate tegevuses „luure- ja õõnestustöö tunnuseid“, vahendab Meduza.

FSB töötaja ütles telekanali Rossija 24 eetris, et diplomaadid kohtusid Novaja Gazeta ajakirjanike ning organisatsioonide Graždanskoje Sodeistvije ja Meždunarodnõi Memorial liikmetega.

„Me oleme väsinud kannatamast seda tsirkust läbi kogu Moskva ja metsaparkide jooksmise ning ühepäevaste visiitide näol naaberlinnadesse eesmärgiga istuda mitu tundi pakasega pingil või mitu vahetust ühistranspordis ja taksos eesmärgiga varjata julgeolekuorganite eest mingisuguse migrantide huvide lobitööga tegeleva MTÜ välisagentide kogunemise külastamist,“ vahendas Interfax FSB esindaja sõnu.

„Klassikaline Briti spionaaž, seda on naljakas jälgida, aga enam ei ole võimalik,“ lisas FSB esindaja.

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova teatas, et jagab täielikult FSB hinnangut.

„Briti saatkond on läinud kaugele piiridest, mille on tõmmanud Viini konventsioonid. Aga kõige tähtsam on see, et jutt ei käi mitte ainult küsimuse formaalsest poolest ja teatatud tegevuse mittevastavusest, vaid õõnestustegevusest, mis on suunatud meie rahvale kahju tegemisele,“ kirjutas Zahharova.

Suurbritannia välisministeerium tegi avalduse, milles nimetas FSB süüdistusi täiesti alusetuteks.

„Venemaa võimud võtsid Ühendkuningriigi kuuelt diplomaadilt diplomaatilise akrediteeringu eelmisel kuul pärast Ühendkuningriigi valitsuse tegevust vastuseks Vene riigi juhitud tegevusele üle Euroopa ja Ühendkuningriigis,“ öeldakse avalduses. „Me ei tunne end süüdi oma rahvuslike huvide kaitsmise pärast.“