Õppuse käigus mängiti läbi kaks võimalikku ohustsenaariumit ja õppus kestis tund aega. Selle aja jooksul harjutati tegutsemist tulekahju olukorras, evakuatsiooni alustamise otsustamist ja selle läbiviimist.

Õppusel oli oluline roll ka turvatöötajate omavahelise infovahetuse harjutamisel. Nii mängitigi läbi hädaabikõne, piisava informatsiooni edastamine ning päästeressursside vastuvõtmine objektil. Eraldi pöörati tähelepanu just info edastamist päästjatele ja kiirabile ning harjutati ka evakuatsioonijuhi ja päästetööde juhi koostööd. Õppusel harjutati hoones kadunud isikute leidmist, tuleohutuspaigaldiste kasutamist ning esmaabi andmist kannatanutele.

Päästeameti Lõuna keskuse välijuhtide grupi juht Aleksandr Iljin hindas õppust väga hästi kordaläinuks. „Õppus sujus igati plaanipäraselt ja kõik eesmärgid mille seadsime, said täidetud. Niisuguses rahvarohkes kohas nagu seda on Lõunakeskus on eriliselt kriitilise tähtsusega õigeaegselt alustatud ja korrektselt läbiviidud evakuatsioon. Selle ülesandega sai Lõunakeskuse personal hästi hakkama. Inimesed väljusid hoonest rahulikult ning paanikata ja kõik mängukannatanud said päästetud.“

Tartu Lõunakeskuse tegevjuhi Marju Jeedase sõnul on sellised suuremahulised õppused kogu keskuse kollektiivi ja külastajate jaoks väga olulised.

„Meie kõigi heaolu ja turvalisus on Lõunakeskuse jaoks kõige olulisem, mistõttu kriisiõppuste läbi harjutamine on väga tähtis. Õppuste käigus said kõik Lõunakeskuse töötajad ja partnerid teada või meelde tuletada, kuidas kriisiolukorras käituda ning milliseid praktikaid jälgima peab. Täname kõiki inimesi, kes õppusest osa võtsid ning keskuse külastajaid mõistva suhtumise eest!“