Rooma linnavolikogu liige Mussolini, kes sai viimastel kohalikel valimistel 2021. aastal kõige rohkem hääli, ütles, et läheb üle mõõdukamasse Forza Italia fraktsiooni, vahendab Reuters.

„On aeg lehekülge keerata ja ühineda erakonnaga, mida ma tunnen olevat lähemal minu mõõdukale ja tsentristlikule tunnetusele,“ ütles 50-aastane Mussolini uudisteagentuurile ANSA.

Erakonna Itaalia Vennad (Fratelli d’Italia) juured ulatuvad Itaalia Sotsiaalsesse Liikumisse (MSI), mis oli pärast Teist maailmasõda Benito Mussolini fašistide pärija. Pärast 2022. aastal võimule tulekut on Meloni püüdnud esitada Itaalia Vendi peavoolu konservatiivse erakonnana.

Kriitikute sõnul on see katse ainult fassaad. Viidatakse erakonna karmidele seisukohtadele sisserände, abordi ja samasooliste paaride laste adopteerimise suhtes ning karistuste karmistamisele surrogaatemaduse eest.

Forza Italia kuulub Meloni valitsuskoalitsiooni ja esitab end samuti traditsiooniliste kristlike väärtuste kaitsjana, aga seda peetakse kodanikuõiguste asjus liberaalsemaks.