„Minu kohtumine president Joe Bideniga on planeeritud,“ ütles Zelenskõi Kiievis toimunud rahvusvahelisel konverentsil. „Esitan talle võiduplaani.“

Zelenskõi ei jaganud plaani kohta konkreetseid detaile, kuid tema sõnul hõlmab see „omavahel seotud lahenduste süsteemi, mis annab Ukrainale piisavalt jõudu - piisavalt, et viia selle sõja kurss rahule“, vahendas Le Monde.

Varasemalt on Ukraina president öelnud, et Ukraina vägede pealetung Kuski oblastile on „üks plaani suundi, millest osa on juba ellu viidud“. Ta lisas, et plaan puudutab veel Ukraina strateegilist positsiooni ülemaailmses julgeoleku infrastruktuuris ja diplomaatiliste vahendite kasutamist, et sundida Venemaad sõda lõpetama, vahendas Ukrajinska Pravda. Zelenskõi on ka märkinud, et tema arvates on sellel plaanil „nii psühholoogiline kui ka poliitiline mõju Venemaa otsusele lõpetada see sõda“.

Plaani edu sõltub USA ja president Bideni toetusest ning loast plaani kasutada, ütles Zelenskõi, kes soovib plaani tutvustada ka Bideni kahele võimalikule mantlipärijale, Kamala Harrisele ja Donald Trumpile.

Jaga
Kommentaarid