Täna kell 13.35 teatati Häirekeskusele, et Viljandi maakonnas Mulgi vallas Karksi külas on süttinud saetööstuse hoone. Teataja sõnul tegi saepuru filter pauku ja näha oli lahtise leegiga põlengut. Teataja sõnul keegi sündmuskohal kannatada ei olnud saanud.

Päästjate sündmuskohale jõudes põles saepuru punkri kõrval olev hoone pikkusega 50m ja hoone oli lausleegis. Päästetööde juhi sõnul on tulekahju leviku oht kõrvalhoonetele ja sündmuskohal on peamiseks eesmärgiks tagada piisava koguse kustutusvee olemasolu ja tulekahju leviku piiramine.

Tuli levis päästeameti sõnul peamiselt hoone pööningul. Lausleegiga põlenud 2600 ruutmeetrise tööstushoone katus varises kokku hoone betoonist vahelaele. Põlenud hoone katusekatteks olid plekkpaneelid, mille alla jäänud viimaseid tulekoldeid hetkel veel päästjad otsivad, eemaldades ja avades katusekonstruktsioone. Töid tehti redelautodega.

Hoone esimesel korrusel asunud höövelpingid on saanud eeskätt kustutusvee tõttu kahjustusi, kuid on objekti esindaja sõnul ilmselt tulevikus kasutatavad.

Päästjatel õnnestus ära hoida tulekahju levik lähedal asuvatele hoonetele. Tulest õnnestus päästa ka üks tõstuk.

Päästetöid juhib Pärnu välijuht ja tulekahju likvideerimisel osalevad päästjad Abja, Kilingi-Nõmme, Mustla, Karksi-Nuia, Põlva, Pärnu, Suure-Jaani, Tõrva, Valga ja Viljandi komandodest. Kokku kaasati päästetöödele 32 päästjat.

Tulekahju tekkepõhjus selgitatakse välja menetluse käigus. Kell 21.50 andis päästeamet teada, et tulekahju on lokaliseeritud.

Põlengusuits päästjate sõnul lähipiirkonna inimestele ohtu ei kujutanud.