„Me saame kinnitada, et see isik võttis meiega interneti teel korduvalt ühendust,“ ütles Šahuri.

Šahuri sõnul on aga parim viis Routhi sõnumite kirjeldamiseks „luululised ideed“.

„Ta pakkus meile suurt arvu värvatuid erinevatest riikidest, aga meile oli ilmne, et tema pakkumised ei olnud realistlikud. Me isegi ei vastanud, ei olnud millelegi vastata. Ta ei kuulunud kunagi leegioni ega teinud meiega kuidagi koostööd,“ ütles Šahuri.

Routh väljendas 2022. aastal Ukrainale toetust kümnetes X-i postitustes ning teatas, et on valmis seal sõdima ja surema.

Routh ka külastas Ukrainat 2022. aastal, nagu selgub CNN-i geolokeeritud videotest ja fotodelt ning intervjuudest.

Routh üritas värvata afgaane Ukrainasse sõdima, esinedes mitteametliku ühendusmehena.

Routh andis lisaks välja enda kirjastatud raamatu, milles kirjeldab oma pettumust seoses sõjaga Ukrainas, mida ta nimetas võidetamatuks.

291-leheküljelise raamatu pealkiri on „Ukraina võidetamatu sõda: demokraatia saatuslik viga, maailma hülgamine ja globaalne kodanik – Taiwan, Afganistan, Põhja-Korea ja inimkonna lõpp“.

Routh kirjeldab raamatus, kuidas ta reisis Poola-Ukraina piirile, et sõtta minna, aga 56-aastase ja sõjalise kogemuseta teda vastu ei võetud.

Kiievis püüdis Routh enese sõnul vabatahtlikke värvata Iseseisvuse väljakul, aga politsei võttis tema „värbamiskeskuse“ maha. Seejärel kaotas Routh enda sõnul kõik vaidlused ja üleskutsed linnavalitsusele ning veetis mitu kuud Kiievis erinevates kohtades laagris olles meelt avaldades.

Trumpi nimetas Routh oma raamatus „idioodiks“, „klouniks“ ja „narriks“.