„Me ei saanud seda otsust toetada. Seetõttu ei osalenud Isamaa delegatsiooni liikmed ka antud päevakorrapunkti hääletusel,“ kirjutas Kase ühismeedias.

„Usun, et heausksed Tallinna elanikud ei mõista, miks langetasid sotsiaaldemokraadid linnaosavanema kandidaadi osas just sellise valiku, ning sellest lähtuvalt distantseerub otsusest ka Isamaa. Andsime sellest eelnevalt teada nii linnapeale kui koalitsioonipartneritele,“ lisas ta.

Erakonnad kannavad tema sõnul oma personalipoliitiliste otsuste eest vastutust ise.

Kase sõnul jätkab Tallinna koalitsioon tegevust. „Mihhail Kõlvarti juhitud Keskerakonnast usutavat eesti keele ja eestimeelse Tallinna kujundajat ei ole. Seda näitas aastakümneid kestnud Keskerakonna ainuvõim,“ sõnas ta.

Samuti jätkuvad Kase sõnul muutused Tallinna linnajuhtimises. „Ellu tuleb viia ülioluline eestikeelsele õppele üleminek, arendada Tallinna ühistransporti, sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda ning teha linnajuhtimises põhimõttelisi muudatusi. Isamaa jätkab neid olulisi ja hädavajalikke muudatusi Tallinnas tänases koalitsioonis,“ lausus ta.

Isamaa Tallinna piirkonna esimees Riina Solman ütles, et nad ei avaldanud Tallinnas Keskerakonnale ja Mihhail Kõlvartile umbusaldust sellepärast, et varasem poliitika Lasnamäe jätkuks. „Isamaale on võtmetähtsusega kavandatud viisil täielikult eestikeelsele õppele ülemineku õnnestumine ja meil puudub kindlus, et välja pakutud kandidaat seda efektiivselt teostama asub. Varasemalt on ta ülemineku seadnud selgesõnaliselt kahtluse alla,“ ütles ta.

„Isamaa mõistab, et Mihhail Kõlvarti juhitud Keskerakond ei tooks Lasnamäele paremat linnaosavanemat ega ka paremat linnajuhtimist. Meie hinnangul on tarbetu ja arusaamatu senine suunavalik – mitte mingi hinna eest Lasnamäele eestikeelset linnaosavanemat nimetada, mida justnimelt oleks tarvis teha,“ lisas Solman.

Jurtšenko hakkab linnaosa juhtima 1. oktoobrist.