Isamaa jättis oma vastumeelsuse demonstreerimiseks otsuse poolt hääletamata. Küsimusele, miks erakond Jurtšenko vastu ei hääletanud, vastas abilinnapea Karl Sander Kase (Isamaa), et linnavalitsuses lepiti varem nii kokku ning praegune võim on siiski parem, kui Keskerakonna valitsus.

Ossinovski sõnul soovib koalitsioon tegutseda ühtsena ning selliseid olukordi, kus mitu võimuparteid sõidavad ühest vastuseisjast üle, tahetakse vältida. Seega piirdus Isamaa vaid statement’iga ning hoolimata nädalaid kestnud kriitikast ei seisnud Jurtšenkole ametlikult vastu ükski erakond.

Ossinovski ütles Delfile, et erakonnad jäid eriarvamusele Jurtšenko eesti keelele üleminekusse suhtumise osas. „Nende hirmud on alusetud,“ kinnitas ta. Varasemad Jurtšenko väljaütlemised, kus ta nimetab muuhulgas eesti keelele üleminekut Eesti üheks õudsaimaks reformiks, pole Ossinovski sõnul kõige paremini õnnestunud sõnavõtud. Ta rõhutas, et Jurtšenko rääkis kirgi kütnud arvamusloos eelkõige murest eestikeelse õppe sisulise toimimise üle.

Meedias on hakatud Tallinna sotsiaaldemokraate võrdlema troonilt tõugatud Keskerakonnaga. „See võrdlus on täiesti mõistetamatu,“ teatas Ossinovski, kelle hinnangul on paralleel tekkinud vaid seetõttu, et sotsidega on hiljuti liitunud mitu endist keskerakondlast. „See teeb sotsiaaldemokraate ainult tugevamaks ja las inimesed näevad, et meiega on võimalik oma poliitilist visiooni realiseerida,“ ütles ta.