Sotsiaalmeedia videotes näha oleva peamise plahvatuse suurus vastab 200-240 tonni lõhkeaine plahvatusele, kommenteeris George William Herbert Californias Montereys asuvast Middlebury rahvusvaheliste uuringute instituudist Reutersile.

Veebileht Volcano Discovery tuvastas täna kell 3.56 Moskva aja järgi Toropetsist 17,6 kilomeetri kaugusel maavärina magnituudiga 2,8, mis toimus 0 kilomeetri sügavusel

Ukraina eriteenistuste allikas ütles Ukraina meediale, et Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU), kaitseministeeriumi luure peavalitsuse (HUR) ja erioperatsioonide jõudude droonid hävitasid ööl vastu tänast Tveri oblastis Toropetsis Venemaa kaitseministeeriumi raketi- ja suurtükiväe peavalitsuse (GRAU) suure lao.

Laos hoiti allika sõnul komplekside Iskander ja Totška-U rakette, planeerivaid lennukipomme ja suurtükiväe laskemoona.

Pärast Ukraina droonirünnakut algasid erakordselt võimsad plahvatused. Kohalikud küsisid sotsiaalmeedias üksteiselt, kas tegemist on tuumapommiga. Nüüd käivad plahvatused kuue kilomeetri laiuselt.

Telegrami kanal „Mash“ teatas, et Toropetsis sai kannatada 17 inimest. „Mashi“ andmetel on neil lõikehaavad ja põrutused.

Paljudel majadel on purunenud aknad ja linna kohal hõljub suits. Elanikke evakueeritakse Zapadnaja Dvinasse ja Staraja Toropasse. Linna kedagi sisse ei lasta.

Jaga
Kommentaarid