Wildberries väitis, et ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Tatjana Bakaltšuki abikaasa Vladislav Bakaltšuk ja veel mitu meest üritasid „ebaseaduslikult kontorisse sisse murda“. Nende väitel avasid tule Vladislav Bakaltšuki saatjad. Samuti teatati, et teised inimesed üritasid samal ajal vallutada teist Moskvas asuvat ettevõtte kontorit, vahendas Raadio Vaba Euroopa.

„Saabusin koos kolleegidega kontorisse, kuid kohe sissepääsu juures ründasid mind julgeolekuametnikud ja tundmatud isikud, kes provotseerisid relvastatud konflikti,“ ütles Vladislav Bakaltšuk. Ta väitis, et saabus ettevõtte kontorisse, et osaleda „läbirääkimiste järgekordsel etapil“, mis on seotud ettevõtte uute laohoonete ehitamise peatamisega.

„Väide mingite läbirääkimiste kohta, kuhu saabus relvastatud grupp, kõlab absurdselt, sest keegi ei olnud kokku leppinud mingisugustes läbirääkimistes,“ kirjutas Tatjana Bakaltšuk sõnumirakenduses Telegram. Abielupaaril on lahutusprotsess pooleli.

Teatatud on haavatutest, sealhulgas ka politseinikud, kuid täpne arv pole hetkel kindel. Teadaolevalt hukkus tulistamise tagajärjel kaks turvatöötajat, vahendas Meduza.

Telegrami kanal Ostorožno teatas, et kohapeal peeti kinni 10 konfliktis väidetavalt osalenud inimest, kellest mõned võivad olla etnilised tšetšeenid. Interfaxi andmetel ulatus kinnipeetavate arv 30-ni.

48-aastane Tatjana Bakaltšuk on Venemaa rikkaim naine. Ta oli oma ettevõtte ainuomanik kuni 2019. aasta detsembrini, mil ta andis 1 protsendi oma abikaasale.