Esialgse teabe kohaselt toimus Beiruti lõunapoolsetes eeslinnades 15–20 plahvatust ja Liibanoni lõunaosas veel 15–20 plahvatust, ütles allikas CNN-ile.

Allika sõnul kasutatakse eile õhku lastud piipareid sagedamini kui raadiosaatjaid. Peamiselt kasutavad raadiosaatjaid inimesed, kes tegutsevad suurtematel üritustel. Vähemalt üks plahvatustest leidis aset piipariplahvatuses hukkunutele korraldatud matuste lähedal.

Allika sõnul ostis Hezbollah plahvatanud raadiosaatjad umbes samal ajal kui osteti piiparid. Iisraeli luureagentuur Mossad paigutas lõhkeained piiparitesse kuid enne teisipäevaseid plahvatusi, ütles allikas Reutersile.

Reutersi reporter Beiruti lõunapoolses äärelinnas nägi, kuidas Hezbollahi liikmed võtsid patareisid välja kõikidest plahvatamata raadiosaatjatest ja viskasid neid metalltünnidesse.

„Armee väejuhatus palub kodanikel mitte koguneda piirkondadesse, kus on turvaintsidente, et võimaldada meditsiinimeeskondade saabumist,“ hoiatas Liibanoni armee kodanikke X-i postituses.

Rühmitus teatas, et on rünnanud rakettidega Iisraeli suurtükiväe positsioone. Tegemist oli esimese löögiga nende vaenlasele pärast eilseid plahvatusi, mis suurendas kartusi laiema konflikti üle Lähis-Idas.

Iisraeli sõjaväe teatel kõlasid riigi põhjaosas hoiatussireenid, kuid kahjude ja ohvrite kohta teated puuduvad.

Iisraeli kaitseminister Yoav Gallant ütles, et sõja raskuskese liigub Iisraeli ja Liibanoni piirile ning piirkonda viiakse rohkem vägesid ja ressursse. „Avame sõjas uut etappi. See nõuab meilt julgust, sihikindlust ja visadust,“ sõnas ta.

Eile teatas Iisrael, et nüüd on üheks ametlikuks sõjaeesmärgiks peatada Hezbollahi rünnakud riigi põhjaosas, et inimesed saaksid oma kodudesse naasta.