Video pärineb 9. juuli õhtust, mil politsei sai teate, et Tallinnas Tammsaare teel sõitis autojuht otsa tõukerattaga reguleerimata ülekäigurajal sõiduteed ületanud 12-aastasele poisile.

„Toome lapsevanema nõusolekul reaalse näite, mis juhtub, kui autojuht liikluses eksib,“ seisab postituses. „Autodele vilkus fooris kollane tuli, ülekäigurada oli õnnetuse ajal reguleerimata.“

  • Kui reguleerimata ülekäiguraja ees on pärisuunavööndis kõrvalrajal seisma jäämas või jäänud sõiduk, ei tohi juht sellest sõidukist mööduda vahetult enne ülekäigurada ega ülekäigurajal, vaid peab ülekäiguraja ees seisma jääma.

  • Ülekäigurajale tohib sõita vaid siis, kui juht on kindel, et tal ei tule sellel seisma jääda ja ta on veendunud, et ta ei ohusta ülekäigurajale astunud või astuvat jalakäijat.

  • Reguleerimata ülekäiguraja läheduses liiklusoludest tingituna peatudes, jäta palun ülekäigurajaga piisav vahe.

Põhja prefektuuri avariimenetlusgrupi juhi Raul Annuka kinnitusel sai videos nähtud poiss õnnetuses vigastada. „Käesolevaks hetkeks on jõustunud otsus, millega karistati varasemalt liiklusalaste rikkumiste eest karistamata autojuhti rahatrahviga 720 eurot,“ kommenteeris Annuka.

„Liiklejana näe enda nina ees toimuvast kaugemale ja liikle nii, et see on ohutu nii Sulle kui ka kaasliiklejatele. Liikluses osalevad ka lapsed ja nemad ei oska veel liiklusolusid terviklikult hinnata. Mootorsõiduki juhina on Sinul väga suur vastutus, just Sina oled liikluses suurema ohu allikas. Reeglid kehtivad põhjusega,“ paneb Liiklusjärelevalvekeskus liiklejatele südamele.