Iisraeli sõjavägi kinnitas sotsiaalmeedias, et nad tabasid sihtmärke Liibanonis, et „vähendada Hezbollahi terroristide võimekust ja infrastruktuuri“. Nende sõnul tegutseb sõjavägi „Põhja-Iisraeli julgeoleku tagamise nimel, et võimaldada elanikel naasta oma kodudesse ja saavutada sõjaeesmärke“.

Iisraeli sõnul on Hezbollah „aastakümneid relvastanud tsiviilmajasid, kaevanud nende alla tunneleid ja kasutanud tsiviilelanikke inimkilbina“.

Täna pidas kõne Hezbollahi juht Hassan Nasrallah, kus ta kommenteeris viimastel päevadel toimunud sidevahendite plahvatusi. Samaaegselt lendasid Iisraeli vägede hävitajad pealinna Beiruti kohal, mis tekitas linnas tohutut müra. CNN-i teatel näis, et lennukitelt visati alla signaalrakette. Mitmes Lõuna-Liibanoni piirkonnas korraldati ka rida õhulööke, mis langesid kokku Nasrallahi kõne algusajaga.

Rünnakud olid „enneolematu veresaun“, ütles Nasrallah kõnes. „See kuritegelik tegu on suur terrorioperatsioon, genotsiidi ja massimõrva akt ning võrdub sõjakuulutusega,“ sõnas ta.

Nasrallah toonitas, et ainus viis ümberasustatud iisraellaste tagasipöördumiseks oma kodudesse on „lõpetada agressioon Gaza sektoris ja Läänekaldal“.