Tehnoloogia arenemine on muutnud ka internetikasiinode tegutsemisstiili, käies kaasas tänapäeva mängurite eelistustega. Kasutajasõbralikkus, kiirus ja mobiilsus: just seda esindavad need uued portaalid.

Mille poolest on aga need uued mängulehed erinevad ning kas värsked kasiinomängurid peaksid väisama just neid portaale? Selgitame lähemalt, mille poolest need erinevad nö traditsioonilistest kasiinodest.

Ei mingit registreerumisvormi

Iga online kasiino, mis saab end tituleerida kiirkasiinoks, kasutab ühte erilist süsteemi: sellises kasiinos puudub igasugune registreerumisvorm. Traditsioonilises online kasiinos tuleb täita registreerumisankeet, mis võib koosneda suisa mitmest sammust. Muuhulgas tuleb tavalises kasiinos jagada hulk isiku- ja kontaktandmeid: alates isikukoodist ja meiliaadressist kuni koduse aadressini välja.

Selline isikuandmete hulk ei kõla mõistagi eriti privaatsena ning paljud mängijad on juba pikka aega olnud häiritud sellest, kuidas pärast kasiinos registreerumist hakkavad saabuma uudiskirjad või SMS-id, seda jagatud kontaktandmete tõttu.

Kiirkasiinodes pole aga vaja traditsioonilises võtmes registreeruda. Selle asemel saavad mängijad avada „konto“, logides sisse internetipanga kaudu. Sedasi luuakse mängijale küll konto, kuid seda puhtalt pangapoolse autentimise tõttu - täpsemaid isiku- või kontaktandmeid pole kohe vaja jagada. Igasugune andmevahetus käib panga ning Eesti ID-süsteemi vahendusel, muutes seejuures andmevahetuse ka turvalisemaks.

Tegevusluba endiselt olemas

Kuigi selline kontosüsteem kõlab võõralt, ei tähenda see, et tegemist oleks litsentseerimata kasiinodega. Taolised kiirkasiinod ongi just levinud Eestis ja Skandinaavias, samas kui mujal Euroopas on suuremas osas endiselt domineerimas traditsioonilised veebikasiinod.

Parimad kiirkasiinod Eestis on pärjatud ametliku tegevusloaga, mis on väljastatud Maksu- ja Tolliameti poolt. Selline tegevusluba tagab lisaks turvalisusele ka õiglasema mängukeskkonna. Muuhulgas on kõik Eesti tegevusloaga kasiinod ühendatud EMTA süsteemiga tehingute andmevahetuseks - sedasi ei jää miski kahe silma vahele.

Hoolimata uudsest tehnoloogilisest lahendusest ei pea seega kartma tegevusloa puudumist. Küll aga tuleks enne mängima asumist uurida, kas valitud kasiinol on kehtiv tegevusluba olemas - selle info kontrollimiseks saab pöörduda Maksu- ja Tolliameti kodulehele.

Välkkiired maksed

Nagu mainitud, siis kiirkasiinod kasutavad pangaühendust, mis tähendab ühtlasi, et peamise makselahendusena kasutatakse Eesti internetipanku. Enamikesse kiirkasiinodesse on integreeritud SEB, Swedbank, LHV ja Luminor, ehkki aeg-ajalt võib leida nimistust ka Coop Panga.

Mis muudab kiirkasiinod eriliseks võrreldes tavaliste kasiinodega, on eelkõige kaks asja: esiteks, kiirkasiinodes saab teha tehinguid eranditult Eesti internetipankade vahendusel. Lubatud ei ole isegi Revoluti konto ega maksekaardid: kontovabad kasiinod on oma lehele integreerinud spetsiaalsed makseplatvormid (nagu Zimpler või Brite), mille vahendusel saab ühendada end vaid internetipanka.

Kuigi vähene makseviiside hulk näib piiravana, on kiirkasiinode makselahendustel teine eelis: kiirus. Pangaühenduse tõttu liiguvad tehingud välkkiirelt, seda nii sisse- kui väljamaksete tegemisel. Traditsioonilises online kasiinos võib vahel oodata väljamakset isegi 3-5 päeva, samas kiirkasiinodes võivad tehingud laekuda pangakontole loetud minutite jooksul.

Mobiilne ja kasutajasõbralik

Enamus online kasiinosid on tänapäeval juba kohandatud nutitelefonide jaoks, kuna suurem osa mänguritest eelistab telefonis mängimist. Küll aga on kiirkasiinod algusest peale loodud nutitelefonide jaoks. Võrreldes traditsiooniliste kasiinodega on siinkohal üks oluline erinevus: paljud vanemad traditsioonilised kasiinod on pidanud oma veebidisaini ümber kohandama telefonidele, samas kui kiirkasiinod ongi loodud mobiilseks.

See delikaatne nüanss paistab välja, kui võrrelda kasiinode üldist kasutajasõbralikkust lähemalt. Alates filtritest kuni menüü seadistuse, mängude asetuse või laadimiskiiruseni - kiirkasiinod on enamasti tunduvalt mugavamad telefonis mängimiseks.

Suur rõhk moodsatel mängudel

Suuremas osas on nii kiirkasiinode kui ka traditsiooniliste online kasiinode mänguvalik võrdlemisi sarnane. Kui aga tähelepanelikult uurida, võib märgata, et kontovabade veebikasiinode õnnemänguportfell kipub olema keskendunud moodsatele trendidele.

Enamikes kiirkasiinodes on suurem tähelepanu sellistel mänguliikidel nagu Megaways-slotid, boonusmängu ostuvõimalusega slotid, nö crash-mängud jm trendikad kiirete elamuste ja kõrgema volatiilsusega mängud. Kui kiirkasiinod muutuvad veelgi populaarsemaks, võib uskuda, et mänguvalik täieneb veelgi ning peatselt saab rääkida suurematest erinevustest ka mängukataloogi kategoorias.

Jaga
Kommentaarid