Mõned päevad pärast Ukraina üllatuslikku sissetungi Venemaa Kuski oblastisse vihjas Valgevene juht Aljaksandr Lukašenka ilma tõendeid esitamata, et Kiievil võivad olla mõtted Valgevene ründamiseks.

Minsk, kes on süüdistanud Ukraina droone õhuruumi rikkumises, teatas hiljem, et saadab lisaväed ühisele piirile Ukrainaga. Kiievi sõnul nad piirialal suuri muutuseid ei täheldanud.

Zahharova ütles ajakirjanikele, et Moskva on mures üha „provokatiivsema“ tegevuse pärast Valgevene piiril. „Võtame teadmiseks saadud teabe Ukraina vägede tegevuse intensiivistumise kohta piiritsoonis,“ ütles Zahharova. „Me näeme neid fakte ise ja oleme teadlikud Ukraina poole pidevatest katsetest kasutada droone ja saata vabariiki terroriste.“

Eelmisel kuul teatas Ukraina välisministeerium, et Kiiev „ ei ole kunagi võtnud ega kavatse võtta mingeid ebasõbralinne meetmeid valgevene rahva vastu“.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on näidanud, et ta on võimeline „hoolimatuteks sammudeks“, ütles Zahharova viidates Ukraina vägede sissetungile Kurski oblastis. „Seetõttu ei välista me kooskõlas selle loogikaga, et need destruktiivsed jõud võivad panna olukorra piirkonnas liikuma ja eskaleeruda,“ ütles ta.

Zahharova sõnul on Venemaa ja Valgevene osa „liitriigist“ ja on võtnud kohustuse kaitsta riikide ühiseid piire. „Mis tahes Minski suhtes agressiivsete stsenaariumide praktiline elluviimine on täis katastroofilisi tagajärgi mitte ainult Ukrainale, vaid ka selle sponsoritele,“ ütles ta.

Jaga
Kommentaarid