Iisraeli kaitsejõud on eilse ja tänase jooksul tabanud erinevaid sihtmärke Liibanonis, õhurünnaku alla sattus ka pealinn Beirut. Liibanoni tervishoiuministeeriumi teatel hukkus rünnakutes Beiruti lõunaosale 12 ja haavata sai 66 inimest.

Õhurünnak oli suunatud rühmituse Hezbollah’ kõrgeima komandöri Ibrahim Aqili pihta. Väidetavalt pidasid rünnaku ajal Aqil ja Hezbollah’ Radwani eliitüksuse liikmed koosolekut.

Iisraeli sõjaväe pressiesindaja Daniel Hagari teatel kavatsesid Aqil ja Radwani üksus rünnata ja okupeerida Iisraeli põhjapiirkondi. Ta lisas, et koos Aqiliga sai surma umbes 10 kõrgemat Hezbollah’ komandöri.

Aqil oli üks rühmituse võtmetegelasi, kirjutas BBC. 1980. aastal kuulus ta gruppi, mis korraldas pommitamise USA Beirutis asuva saatkonna ja mereväe kasarmute vastu. Rünnakutes hukkus vastavalt 63 ja 307 inimest.

2019. aastal nimetas USA Aqili terroristiks. Justiitsministeeriumi veebilehel on kirjas, et ta teenis Hezbollah’ kõrgeimas sõjaväeorganis džihaadi nõukogus.

Eelmisel aastal teatas USA välisministeerium, et annab 7 miljonit dollarit tasu teabe eest, mis viib Aqili asukoha tuvastamiseni, vahistamiseni või süüdimõistmiseni.