Alender märkis, et Eesti huvides on tugev ja ühtne Euroopa, mille eest plaanib ta valituks osutudes seista. „ALDE juhatuses saab Reformierakond otseselt kaasa rääkida Euroopa olulise poliitilise jõu poliitikate kujundamises ja meile oluliste väärtuste – tugeva, kindla ja konkurentsivõimelise, puhta majandusega Euroopa eest,“ lausus Alender.

Reformierakonna esimees ja peaminister Kristen Michal rõhutas, et Alenderi tugevuseks on tema silmapaistev roll puhta ja suurema lisandväärtusega majanduse eestkõnelejana, mida Euroopasse vaja on. „Euroopa majandus on suurte muutuste lävel: majanduse konkurentsivõime tugevdamine, rohe-eesmärkide saavutamine, üleminek puhtale energiale ja majandusele. Nende kõigi elluviimine nõuab sihikindlust, tarkust ja kogemust, mida Yokol kahtlemata ka on,“ kinnitas Michal.

ALDE tegemistes on Alender varasemalt löönud kaasa Euroopa valimiste manifesti koostamisel ning ta on ka üks eestvedajaid erakonna liberaalse maailmavaatega naiste võimestamisprogrammis „Alliance of Her“.

76 liikmespartei juhid ja delegaadid valivad järgmise ALDE presidendi ja kuus asepresidenti ametisse kaheks aastaks. Valimistulemused avalikustatakse 6. oktoobril Portugalis toimuval parteikongressil.