Iisraeli armee teatas sotsiaalvõrgustiku X postitustes, et löök tabas Aqili ja Hezbollahi Radwani eliitvägede kõrgemate komandöride maa-all toimunud kogunemist ning lammutas „pea täielikult“ Hezbollahi sõjalise käsuliini.

Hezbollah nimetas Aqili „üheks oma kõrgeimaks juhiks“. Vanemkomandör Wahbi juhtis Radwani eliitüksuse sõjalisi operatsioone Gazas toimuva sõja ajal kuni 2024. aasta alguseni.

Rünnak oli suunatud lasteaia kõrval asuvale hoonele, mis sai löögi mõju all kannatada, ütles julgeolekuallikas Reutersile. Teise allika sõnul tabasid mitu raketti hoone garaaži ava ja plahvatus jõudis ka hoone madalamatele korrustele, kus Aqil kohtus parajasti teiste komandöridega.

Liibanoni transpordiminister Ali Hamieh ütles rünnaku sündmuskohal ajakirjanikele, et vähemalt 23 inimest on endiselt teadmata kadunud. Ministeerium oli saatnud kohale sõidukeid ja varustust, et aidata päästjatel hoone rusude vahelt inimesi leida. „Oleme naisi ja lapsi rusude alt välja toonud,“ sõnas ta.

Lühikeses reedeõhtuses avalduses ütles peaminister Benjamin Netanyahu, et Iisraeli eesmärgid on selged ja tema tegevus kõneleb enda eest. Sel nädalal teatas kaitseminister Yoav Gallant, et Iisrael alustab põhjapiiril sõja uut faasi, mille eesmärgiks on ümberasustatud elanike kodudesse tagasipöördumine.

Reedesed rünnakud suurendasid järsult Iisraeli ja Hezbollahi vahelist konflikti pärast sel nädalal toimunud rünnakuid, mille käigus plahvatasid rühmituse liikmete piiparid ja raadiosaatjad.

Tugevad piiriülesed löögid jätkusid ka täna. Iisraeli sõjalennukid pommitasid Liibanoni lõunaosa ja Hezbollah teatas raketirünnakutest sõjalistele sihtmärkidele Iisraeli põhjaosas.