Tingimused oleksid samad, mis 27. juunil CNN-is toimunud Joe Bideni ja Donald Trumpi vahelises debatis. Harrise kampaania kutsus Trumpi kutset vastu võtma, ent vabariiklaste kandidaat on juba varem korduvalt öelnud, et ei pea järgmist debatti vajalikuks.

„Uue debatiga on see probleem, et see toimub lihtsalt liiga hilja, hääletamine on juba alanud.“ kommenteeris Trump laupäeval Põhja-Carolinas toimunud kampaaniaüritusel. Varem on Trump öelnud, et võitis 10. septembril toimunud debati Harrise vastu ja seetõttu pole tema sõnul uuel debatil osaleda mõtet. „Ta tahab vahetult enne valimisi CNN-is debatti teha, kuna on rängalt kaotamas,“ kommenteeris Trump laupäeval.

Küsitluste järgi on kahes kandidaadi toetus sisuliselt tasavägine kõigis kuues võtmeosariigis. Portaali RealClearPolitics arvestuse järgi jääb kandidaatide vahe neis kõigis statistilise vea piiresse, näidates emmale-kummale 0,2-1,7 punkti suurust edumaad. Nevadas, Wisconsinis, Michiganis ja Pennsylvanias juhib napilt Harris ning Arizonas, Põhja-Carolinas ja Georgias napilt Trump. Samasuguse tulemuse kordumisel valimispäeval võidaks valimised Harris.