Rünnaku eest hoiatati öösel. Iisraeli kaitseväe araabiakeelse kõneisiku avalduses kutsuti liibanonlasi enne rünnakulainet kodudest lahkuma. Teadete kohaselt tehti Liibanoni elanikele ka 60 000 automaatset telefonikõnet, milles soovitati evakueeruda, vahendab Guardian.

Kinnitamata sotsiaalmeediavideod on näidanud mitmeid suuri plahvatusi ja kaootilisi vaatepilte. Araabiakeelsed uudisteportaalid on teatanud mõnedes piirkondades „vaippommitamisest“ ja „lakkamatutest“ löögiseeriatest.

Iisraeli kaitsevägi avaldas ka foto, millel staabiülem Herzi Halevi kiidab väidetavalt heaks sihtmärkide ründamise Liibanonis.

„Me viime oma rünnakud Liibanonis sügavamale, tegevus jätkub, kuni me saavutame oma eesmärgi viia põhja elanikud ohutult kodudesse,“ ütles Iisraeli kaitseminister Yoav Gallant täna avaldatud videos.

Liibanoni riigimeedia teatas, et Iisraeli vaenlase jätkuvad reidid lõuna linnade ja külade vastu on viinud esialgsetel andmetel 50 inimese märtriks saamise ja enam kui 300 vigastada saamiseni ning et märtrite hulgas on lapsed, naised ja parameedikud.

Liibanoni tervishoiuministeerium andis kõigile haiglatele riigi lõuna- ja idaosas korralduse peatada kõik mittehädavajalikud operatsioonid, et teha ruumi haavatutele.

Hiljem teatas Liibanoni tervishoiuministeeriumi, et hukkunuid on üle saja ja vigastatuid 400.

Liibanoni peaministri kohusetäitja Najib Mikati nimetas Iisraeli õhurünnakuid „genotsiidiks selle sõna igas mõttes“.