Pärast Routhi vahistamist otsustas sõber karbi sisuga tutvuda ja leidis sealt laskemoona, metalltoru, erinevaid ehitusmaterjale ja tööriistu, neli mobiiltelefoni ja mitu kirja. Ühe kirja adressaadiks oli märgitud „Maailm“ ja seal räägitakse atentaadikatsest minevikuvormis, nagu see oleks juba läbi kukkunud. „See oli atentaadikatse Donald Trumpi vastu, aga ma kukkusin läbi,“ öeldakse kirjas. „Üritasin parimat ja andsin endast kogu jõu, mida suutsin koguda. Nüüd on teie ülesandeks töö lõpule viia ja ma pakun 150 000 dollarit sellele, kes selle lõpule viib.“

Miks oli Routh kindel, et tema katse kirja avamise ajaks äpardub ning kuidas plaanis ta sellisel juhul lubatud raha välja maksta, avaldatud katketest ei selgu. Samas viidatakse seal arvatava rünnaku motiivile, milleks paistab olevat Lähis-Ida olukord. „Ta lõpetas lapsikul moel suhted Iraaniga ja nüüd on kogu Lähis-Ida segaduses,“ öeldakse kirjas.

Sotsiaalmeedias tehtud postitustes mainis Routh, et oli 2016. aastal Trumpi valija, ent on nüüd temas pettunud.

58-aastane Routh ilmub esmaspäeval kohtusse, kus otsustatakse tema edasine kinnipidamine. Talle on praeguseks esitatud kriminaalsüüdistus kahes relvaseaduse rikkumises ning uurimise käigus võib süüdistusi lisandada.

Tulirelvaga varustatud mees vahistati pärast seda, kui Trumpi turvav riiklik ihukaitsja nägi teda relvaga Palm Beachi golfiväljaku kõrval asuvate puude all redutamas ning avas tule. Seejärel põgenes Routh oma autos sündmuspaigalt ja võeti hiljem pärast jälitamist kinni. Tema telefoniandmed näitavad, et enne intsidenti oli ta golfiväljaku juures jõudnud varitseda ligi 12 tundi.