„Lihtsalt selline poliitväsimus, muud midagi,“ sõnas Nääme.

Samuti tõi Nääme lahkumise põhjendusena välja perekondlikud põhjused. Pere elab nimelt Tallinnas, töö on aga Lõuna-Eestis. „Mõni hetk peab ju vaatama asjadele otsa, vaatama asju teatud perspektiivitundega,“ lisas ta.

Tallinna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere (Reformierakond) sõnul valmistab paljudele Keskerakonnas muret see, et partei läheb kas Jaak Madisoni või Jana Toomi nägu ja seetõttu ei soovi nii mõnigi seal enam jätkata. Näiteks juulis Keskerakonnast lahkunud ja samal kuul Reformierakonnaga liitunud Jaanus Riibe kinnitas Delfile, et Keskerakonnast lahkumise põhjustasidki Jana Toomi väljaütlemised. Endine keskerakondlane ja nüüd sotsiaaldemokraat Julianna Jurtšenko rääkis samuti Delfile, kuidas ta lahkus parteist Jaak Madisoni erakonnaga liitumise tõttu.

Nääme sõnul polnud tema enda erakonnast lahkumine aga nendest põhjustest tingitud. Samuti ei ole tal plaani liituda mõne teise erakonnaga. „Pigem on plaanis puhata,“ tõdes ta.

Alar Nääme astus Keskerakonda 2008. aasta märtsis.

Valimisüritused tallinlaste raha eest

Äripäev kirjutas seitse aastat tagasi, kuidas Nääme jäi 2017. aasta jaanuaris süüdi omastamises. Prokuratuur süüdistas teda ametiisikuna ebaseaduslikult Tallinna linna eelarveliste vahendite kasutamises ligi 2800 euro ulatuses.

Nimelt korraldas Nääme 2015. aasta märtsikuiste riigikogu valimiste eel kaks tasuta kontserti Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Kohus leidis, et kontserdid olid valimisüritused ja Nääme või Keskerakond oleks pidanud kandma kõik nendega seotud kulud.

Ta sai trahvi 6300 eurot ja lahkus Tallinna Kesklinna vanema ametikohalt.

Alar Nääme oli tollal Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal.