Jermak rõhutas, et võiduplaan koosneb sõjalisest ja diplomaatilisest osast.

„Meil peab olema edu lahinguväljal, et sundida Putinit vaenutegevust lõpetama. Me püüame väga kõvasti. Ilma laevadeta hävitasime me Musta mere laevastiku. Ilma ülekaaluta õhus peatasime me Venemaa edasiliikumise enamikul suundadel, sealhulgas Harkivis. Ilma hirmuta viisime me sõja Venemaale,“ ütles Jermak.

Jermak märkis, et alates Venemaa täiemahulise sissetungi algusest on Ukraina suurendanud oma relvatootmist kuus korda.

„Meil on aga endiselt puudu ressurssidest, tehnoloogiast ja ajast, et toota kõike, mida me vajame,“ ütles Jermak.

„Ma kutsun meie liitlasi suurendama ja kiirendama sõjalise abi pakettide saatmist. Meie prioriteetide nimekirjas on õhutõrjevahendid, droonid, elektroonilise sõjapidamise vahendid, kaugmaasüsteemid ja suurtükimürsud,“ rõhutas Jermak.

Jermak kutsus partnereid suurendama ka investeeringuid Ukraina relvatootmisse ning rõhutas selle tähtsust, et Ukrainale antaks luba anda lööke Venemaa territooriumil ja kasutada Venemaa külmutatud varasid.

Kõnele järgnenud arutelu käigus rääkis Jermak väljavaadetest korraldada teine rahutippkohtumine ja esialgsest ettevalmistustööst, mis hõlmab rida teemakonverentse iga presidendi rahuvalemi punkti kohta.

Jermak teatas ka, et Ukraina kutsumine NATO-sse on osa võiduplaanist, ja kutsus partnereid ignoreerima Venemaa eskalatsiooniähvardusi.

Jaga
Kommentaarid