Tänavu esimese poolaasta seisuga oli 1400 tööandjat kindlustanud 60 tuhat töötajat.

Tööandja ravikindlustuse näol on tegemist kasuliku täiendusega riiklikule Tervisekassa süsteemile. Kuigi riiklik ravikindlustus katab inimeste põhivajadused enamjaolt ära, tuleb sel puhul paraku arvestada nii pikkade ooteaegadega kui ka mitmete arstide külastamisega enne terviseprobleemi tõelise tuumani jõudmist. Tööandja ravikindlustuse abil saavad töötajad eraarstide vastuvõtule, kus ooteajad on märkimisväärselt lühemad ning tervisehädadele lahenduse leidmine on seetõttu ka tunduvalt kiirem. Kui inimene saab ravi kiiresti, siis saab ta ka ruttu tööle naasta.

Tööandja ravikindlustuse eelis puhtalt riikliku ravikindlustusega piirdumise kõrval seisneb ka kompenseeritavate teenuste mitmekesisuses. Olenevalt kindlustuspakkujast ja paketist on kaetud nii ambulatoorsed kui ka statsionaarsed raviteenused – nii eriarsti vastuvõtud, uuringud kui ka haiglaravi. Kindlustuspakett võib sisaldada erinevaid teenuseid nagu hambaravi, vaktsineerimine ja tervisekontrollid, mille abil muutub tervise eest hoolitsemine töötajatele tunduvalt lihtsamaks ja kättesaadavamaks.

Hea on ka teada, et teenusele kehtib maksuvabastus kindlustusmaksetele kuni 400 eurot töötaja kohta aastas.

Kuna tööandja ravikindlustust pakuvad mitmed kindlustusseltsid, tasub tähelepanu pöörata teenuse lihtsusele ja kasutusmugavusele. Olulised märksõnad on siin digitaliseerimine ja automatiseerimine – mida vähem tööd peab inimene oma raviteenuse kompensatsiooni taotlemiseks tegema, seda mugavam on ka teenus. Näiteks on kindlustusseltsidel koostöölepingud eraravikliinikutega ja raviarveid on võimalik esitada mobiiliäpi teel.

Podcastis antakse näpunäiteid, mille põhjal parim kindlustuspakkuja välja valida ning selgitatakse teisi tööandja ravikindlustust puudutavaid küsimusi. Kuula lähemalt uuest taskuhäälingu saatest!

Saatekülalised Andres Rebane ja Alver Kivirüüt ning saatejuht Tanel Talve.

Jaga
Kommentaarid