Hiina on võtnud käimasoleva sõja suhtes neutraalse hoiaku, kuid samaaegselt on riik süvendanud majandussidemeid Venemaaga. See on muutnud Hiina Moskva suurimaks kahesuguse kasutusega kaupade allikaks täiemahulise sissetungi ajal Ukrainasse, vahendas Kyiv Independent.

„Kui võtta kõik tavalised relvatüübid ja arvestada välismaised komponendid, tuleks umbes 60% Hiinast,“ ütles Vlasjuk ajakirjanikele. Tema sõnul on Peking „suurimaks probleemiks“. Kiiev pidas sel teemal mõne tootjaga läbirääkimisi, ütles Vlasjuk üksikasju täpsustamata.

Nõunik lisas, et seiresüsteemides, droonides ja rakettides kasutatavad olulised osad on pärit ka muudest riikidest, sealhulgas USA-st, Hollandist, Jaapanist ja Šveitsist.

Lääne sanktsioonide eesmärk on tarneliinide blokeerimine, kuid vaatamata sellele hangib Venemaa jätkuvalt sanktsioonide alla kuuluvaid kaupu kolmandate osapoolte kaudu. Kiievi liitlased on püüdnud peatada Kremli suutlikust sanktsioonidest kõrvale hiilida. Üks Euroopa Liidu sanktsioonipakettidest sisaldas keeldu kolmandate riikide üksustele reeksportida Venemaale tundlikke kaupu.

Jaga
Kommentaarid