Interfax teatab, et Lavrov ja Szijjártó arutasid kõrgemal tasemel saavutatud kokkulepete realiseerimist ja olukorda Ukraina ümber.

„Viidi läbi „kellade näitude ühtlustamine“ kahepoolse koostöö laias praktiliste küsimuste ringis rõhuga Vene Föderatsiooni presidendi Vladimir Putini ja Ungari peaministri Viktor Orbáni 5. juulil Moskvas toimunud kohtumisel saavutatud kokkulepete realiseerimisel,“ teatas Venemaa välisministeerium.

„Toimus arvamuste vahetus ÜRO tegevuse võtmetähtsusega küsimuste ja aktuaalsete rahvusvaheliste probleemide, sealhulgas olukorra üle Ukraina ümber,“ öeldakse teates.

„See on alati hea – rääkida – sest see on minu riigi huvides – jätkata ausat suhtlemist Vene Föderatsiooniga,“ ütles Szijjártó Interfaxi teatel ajakirjanikele.

Szijjártó sõnul teeb ta Lavroviga koostööd juba kümme aastat.

„Ja ma ei saa meie suhete kohata ühtki halba sõna öelda. Need on alati põhinenud vastastikusel austusel,“ teatas Szijjártó.

Szijjártó väljendas veendumust, et ka teised riigid peaksid mõistma vajadust arendada Moskvaga vastastikku lugupidavaid ja vastastikku kasulikke suhteid.

„Meie eesmärk on tugevdada suhteid kõigis valdkondades, mis ei mõjuta sanktsioone,“ ütles Szijjártó.

Lavrovi kohtumise kohta Slovakkia välisministri Blanáriga teatas Venemaa välisministeerium, et „konstruktiivse vestluse käigus arutati kahepoolsete suhete ja energeetikavaldkonna koostöö praktilisi küsimusi ning rahvusvahelise päevakorra pakilisi küsimusi“.

Eile kohtus Lavrov veel kolleegidega Hiinast, Indiast, St. Vincentilt ja Grenadiinidelt, Kuubalt, Venezuelast ja Nicaraguast.