„Seda tuleb lugeda kindlaks signaaliks,“ ütles Peskov Interfaxi vahendusel.

Küsimusele, millise signaali

ebasõbralikele riikidele saadab, vastas Peskov: „See on signaal, mis hoiatab neid riike tagajärgede eest nende osalemise korral rünnakus meie riigi vastu erinevate vahenditega, kusjuures mitte tingimata tuumavahenditega.“

Peskov märkis, et kuigi väljaöeldud muudatused seni olukorda maailmas ei muuda, on Venemaa tuumapotentsiaal kõigile hästi teada.

„Ei, praegu ei hakka mõjutama. Tegelikult on meie tuumapotentsiaal ja selle heidutav roll kogu maailmale hästi teada ja terve mõistusega inimestele hästi teada. Loomulikult toimub tuumaheidutuse korrigeerimine, võttes arvesse neid pingeelemente, mis kujunevad meie piiri perimeetril,“ ütles Peskov.

Küsimusele, millal tuumadoktriini tehtud muudatused avaldatakse, vastas Peskov, et ei oska praegu vastata.

Peskov väljendas kindlust, et mitte ainult sel korral, vaid ka varem on terve mõistusega lääne poliitikud mõistnud ja mõistavad Venemaa presidendi avalduste tõsidust.

„Seda enam, kui jutt käib sellisest pretsedenditust vastasseisust, mille on provotseerinud lääneriikide, sealhulgas tuumariikide otsene sekkumine konflikti Ukraina ümber,“ ütles Peskov.

Venemaa president Vladimir Putin ütles eile, et tuumariiki, kes toetab teise riigi rünnakut Venemaa vastu, peetakse Moskva tuumadoktriini uue versiooni kohaselt agressioonis osalejaks.

Venemaa julgeolekunõukogu koosolekul arutati tuumarelvade kasutamise tingimusi sätestava doktriini muudatusi. Koosolekul teatas Putin, et dokumendi muudetud versioonis öeldakse, et mittetuumariigi rünnakut Venemaa vastu tuumariigi toetusel käsitletakse nende „ühise rünnakuna Venemaa Föderatsiooni vastu“. Putin ei täpsustanud, kas muudetud dokument näeb sellisele rünnakule ette tuumareaktsiooni.

Jaga
Kommentaarid