39-aastane Rinson Jose asutas 2022. aastal Sofias asuva ettevõtte Norta Global Ltd, mis väidetavalt kuulus plahvatanud piiparite tarneahelasse. Bulgaaria on uurinud ettevõtte rolli piiparite tarnimisel, kuid pole leidnud tõendeid selle kohta, et need oleksid riigis valmistatud või sealt eksporditud.

Eelmisel kolmapäeval võeti Josega telefoni vahendusel ühendust, kuid ta keeldus piiparite kohta kommenteerimast ja katkestas kõne, kui temalt küsiti Bulgaaria äri kohta. Ta ei vastanud korduvatele kõnedele ja sõnumitele.

Mehe tööandja Norras DN Media Group ütles, et ta sõitis 17. septembril USA-sse Bostonisse konverentsile, kuid ettevõte pole saanud temaga ühendust alates 18. septembrist.

„Eile, 25. septembril sai Oslo politseijaoskond teate kadunud isiku kohta seoses piipari juhtumiga,“ ütles Norra politsei Reutersile. Nad lisasid, et kadunud isiku juhtum on algatatud.

Norra kriminaalpolitsei Kripos, mis tegeleb rahvusvaheliste päringutega, kinnitas Reutersile taotluse saatmist. Kui inimene on välismaal kadunud, annab Kripos tavaliselt välja ülemaailmse hoiatuse, kuid võib sõltuvalt asjaoludest võtta otse ühendust välisriikide kolleegidega, ütles Kriposi pressiesindaja varem Reutersile.

Möödunud nädalal plahvatasid Liibanonis kahepäevase perioodi jooksul tuhanded piiparid ja sajad raadiosaatjad, mida kasutasid rühmituse Hezbollahi võitlejad. Hukkus vähemalt 39 inimest ja viga said tuhanded. Liibanon ja Hezbollah süüdistasid rünnakutes Iisraeli, kes pole oma osalust kinnitanud ega ümber lükanud.