Rünnak toimus kolmapäeva õhtul Geraldtoni kesklinnas. Väidetavalt tülitsesid mehed verbaalselt ja vanem mees jalutas seejärel minema. Eesti kodanik oli väidetavalt mehele järgi jooksnud ja teda löönud, mille tagajärjel too kukkus ja lõi oma pea vastu kõnniteed.

Mees toimetati kriitilises seisundis Royal Pethi haiglasse ja tal avastati ajuverejooks. Täna hommikul oli mees neuroloogiliselt stabiilses seisundis, kuid on endiselt kriitilises seisus intensiivraviosakonnas.

Politsei pidas väidetavalt rünnaku toime pannud eestlase kinni neljapäeva pärastlõunal. Mees keeldus andmast politseile ütlusi ja teda süüdistati kallaletungis.

Eesti kodanik kuulati täna Geraldtoni kohtus üle. Mees ei olnud varasemalt Austraalias ega välismaal kriminaalkorras karistatud. Ta on elanud Austraalias üle kahe aasta erinevate tööviisadega.

Geraldtoni detektiiv ütles kohtule, et ohver vajas operatsiooni ja ta võib „suure tõenäosusega“ surra.

Prokurör Paul White ütles, et 27-aastane eestlane võib pärast vabastamist põgeneda, sest tal puuduvad tugevad sidemed Austraalias. Enne 25 000 dollari suuruse kautsjoni vastu vabastamist pidi ta oma passi loovutama.

Perthi äärelinnas Canningtonis elav mees peaks novembri alguses uuesti kohtu ette astuma.