„Hassan Nasrallah ei saa enam maailma terroriseerida,“ teatas IDF X-i vahendusel.

Teade Iraani toetatud ja Liibanonis tegutseva terrorirühmituse juhi tapmisest järgneb mitmetele öistele õhurünnakutele Liibanoni pealinnas Beirutis. Iisraeli sõnul olid need suunatud Nasrallahi ja teiste Hezbollahi komandöride vastu.

Hezbollahist aastate jooksul väga võimsa organisatsiooni ehitanud Nasrallahi tapmine süvendab veelgi hirme, et Iisraeli ja Liibanoni äärmusrühmituse üha süvenev vastaseis võib algatada Lähis-Idas täieulatusliku sõja.

Nasrallahi hukkumist kinnitas laupäeva pärastlõunal ka rühmitus ise, teatas Reuters.

Piiriülene konflikt on kestnud pea aasta, ent viimasel ajal on Iisrael intensiivistanud Liibanoni pommitamist ja tabanud sadu väidetavalt Hezbollahiga seotud sihtmärke. Hiljuti teatas ÜRO, et viimaste rünnakute tagajärjel on pidanud Liibanonis kodust lahkuma ja ümber asuma üle 90 000 inimese. Hezbollahi rünnakute tõttu on pidanud kodust lahkuma ka tuhandeid Iisraeli elanikke.

Rahvusvaheline kogukond pelgab, et sellest võib saada murdehetk, mis vallandab Lähis-Idas laiaulatusliku sõja. Samal ajal kui diplomaadid püüavad seda ennetada, peavad Iisraeli kaitsejõud väidetavalt sissetungiplaani, mis aitaks terrorirühmituse likvideerida.

Tänastest sündmustest saad ülevaate alljärgneva blogi vahendusel.