Samas toonitasid allikad, et USA hinnangul ei ole Iisrael seni otsustanud, kas korraldada Liibanoni suurem sissetung või mitte. Samuti usuvad ameeriklased, et igasugune maismaaoperatsioon oleks piiratud ulatusega. Igal juhul ei piisa praegusest olukorrast Iisraeli eesmärgi saavutamiseks ja Põhja-Iisraelist evakueeritud 60 000 inimese kodudesse naasmiseks.

Ajalehe New York Times allikad lisavad, et Iisrael on enne konflikti lähetanud Liibanoni maskeeritud eriüksuslased, kes tegelevad seal „tundlike“ luuremissioonidega. Samuti teatab leht, et Iisraeli sideluureüksus 8200 on fokuseerunud Liibanoni jälgimisele ning sealt võis tulla ka info, mida USA kasutas 2020. aastal Iraani kaardiväe kindrali Qassem Soleimani tapmiseks.

Laupäeval teatas Iisrael, et tappis eelmisel päeval õhulöögiga Liibanoni rühmituse Hezbollah juhi Hassan Nasrallahi ning teisi kõrgemaid komandöre. Valdav enamik rühmituse juhtkonnast on 17. septembril alanud rünnakulaines hukkunud. Laupäevases õhulöögis tapeti Iisraeli teatel organisatsiooni kesknõukogu asejuht Nabil Qaouk, kes kuulus organisatsiooni alates 1980.-test aastatest ja oli USA sanktsioonide all.

Iraani liider ajatolla Ali Khamenei lubas, et Nasrallahi tapmine ei jää kättemaksuta, kuid ei täpsustanud, mismoodi kättemaks toimub.

Liibanoni peaminister Najib Mikati ütles pühapäeval, et Iisraeli rünnakute tekitatud põgenike arv kasvab kiiresti ja võib peagi läheneda miljonile.