Hezbollah teatas, et on tõrjunud Iisraeli vägesid mitme piirilinna lähedal ning tulistanud ka rakette Iisraeli siseste sõjaväepostide pihta. Rühmituse meediaülem Mohammad Afif ütles, et need lahingud olid vaid „esimene voor“ ja, et Hezbollahil on piisavalt võitlejaid, relvi ja laskemoona Iisraeli tõrjumiseks.

Iisraeli peaminister avaldas hukkunud sõdurite lähedastele kaastunnet. „Oleme raske sõja haripunktis Iraani kurjuse telje vastu, mis tahab meid hävitada,“ sõnas ta. „Seda ei juhtu, sest me seisame koos ja Jumala abiga võidame koos.“

Iisrael teatas, et maapealsete operatsioonidega Liibanonis ühinevad jalaväe- ja soomusüksused. Iisraeli sõjavägi on varem öelnud, et sissetung on suunatud piiriäärsetel aladel asuva Hezbollahi infrastruktuuri hävitamiseks ning laiemat operatsiooni ei ole plaanis. Sellest olenemata anti välja uued evakueerimiskäsud umbes kahekümnele linnale, juhendades elanikke suunduma põhja poole Awali jõge, mis voolab Iisraeli piirist umbes 60 kilomeetri kaugusel.

Täna andis Iisrael ka õhurünnaku Süüria pealinna Damaskuse lääneosas asuvale elumajale, hukkus kolm ja viga sai veel kolm tsiviilisikut, teatas Süüria riigimeedia. Iisrael on juba aastaid andnud rünnakuid Süürias Iraaniga seotud sihtmärkide pihta.

Iisrael alustab mõne päeva jooksul eilse Iraani rünnaku vastuseks „märkimisväärset kättemaksu“, teatas veebiväljaanne Axios viidetes Iisraeli ametnikele. Arvatavasti võetakse sihikule Iraanis asuvaid naftatootmisrajatisi ja teisi strateegilisi objekte.