„Vastus on ei,“ ütles Biden ajakirjanikele, kui küsiti, kas ta toetaks sellist vastust Iraani umbes 180 teisipäeval Iisraeli lastud raketile, vahendab Associated Press.

Enne seda oli Biden rääkinud telefoni teel teiste G7 riikide – Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani ja Suurbritannia – juhtidega uute Iraani-vastaste sanktsioonide koordineerimisest.

USA ja tema liitlased püüavad hoida Lähis-Ida konflikti ohjes, kutsudes Iisraeli vaoshoitusele.

Iraani tuumaprogrammile löögi andmist peetakse ilmselt kõige provokatiivsemaks tegevuseks, mille Iisrael saab ette võtta. Biden usub, et see võib Lähis-Ida konfliktile veelgi õli tulle valada. Juba niigi kardetakse, et see võib areneda laiemaks regionaalseks sõjaks.

Valge Maja teatas, et G7 liidrid mõistsid Iraani rünnaku Iisraeli vastu ühehäälselt hukka ning et Biden kinnitas USA täielikku solidaarsust ja toetust Iisraelile.

Biden lisas, et toetab Iisraeli õigust end kaitsta ja et „on asju, mida tuleb teha“ vastuseks Iraani raketirünnakule. Ta teatas, et varsti tehakse teatavaks G7 riikide sanktsioonid.

„Me arutame iisraellastega, mida nad kavatsevad teha,“ ütles Biden ajakirjanikele. „Me kõik seitsmekesi nõustume, et neil on õigus vastata.“