Tänavu 16. septembril tutvustati Nõmme põhikooli hoolekogu erakorralisel istungil koolijuht Ardi Pauli umbusaldamise avaldust. Umbusalduse esitasid Tallinna Nõmme põhikooli hoolekogu liikmed, sellele kirjutas alla ka osa lapsevanemaid.

Eile, 2. oktoobril toimunud hoolekogu koosolekul teatas Ardi Paul, et lahkub direktoriametist. Seda tõika kinnitavad nii koosolekul osalenud Nõmme põhikooli hoolekogu esimees Tõnis Pärn kui ka Nõmme linnaosavanem Karmo Kuri.

Ent Delfile väitis direktor, et tema pole direktorikohalt taandunud. Samuti pole ta enda sõnutsi näinud umbusaldusavaldust.

„Direktor valetab,“ sõnas Tõnis Pärn seepeale. Karmo Kuri sõnul võis direktor vahepeal ümber mõelda, kuid temani selle kohta infot laekunud pole.

Umbusaldajad väitsid, et Ardi Paul pole võimeline tagama kooli tulemuslikku tööd ega juhtima kooli koostöös pedagoogide ja hoolekoguga. „Tema tegevus ei põhine vastastikusel lugupidamisel ja üksteisemõistmisel. Ardi Paulil puudub juhtimiskompetents, eelkõige personalijuhtimise, enesejuhtimise ja majanduse juhtimise kompetents,“ kirjutasid umbusaldajad põhjenduseks.

Kas direktori lahkumine oli seotud umbusaldamisega, pole aga kindel, sest Paul pole enda sõnul umbusaldusavaldust näinud. Delfile teadaolevalt saatis hoolekogu eile õhtul umbusaldusavalduse aga nii lapsevanematele kui ka hoolekogu liikmetele.

Ka Tallinna haridusamet kinnitab direktori lahkumist. „Tallinna Nõmme põhikooli direktoril Ardi Paulil täitub 20. oktoobril koolis töötamisest 20 aastat ja ta on otsustanud ametikohalt lahkuda. Tema viimane tööpäev on 31. oktoobril. Tallinna haridusamet tänab teda pikaajalise ja pühendunud töö eest koolijuhina ning olulise panuse eest Tallinna haridusse,“ sõnas Tallinna haridusameti juhataja Kaarel Rundu.