Naise poeg on juhtival kohal Ukraina pensionifondi Hmelnõtskõi oblasti peavalitsuses. Naise enda töökabinetist leiti 100 000 dollarit. Alustati kriminaaljuurdlust sõjaväeteenistusest kõrvale hoidvatele meestele ebaseaduslikult puude määramise kohta.

Toimus rida läbiotsimisi ametnike töökabinettides ja elukohas. Leiti mitmeid võltsitud meditsiinidokumente ning sõjaväeteenistusest kõrvalehoidjate nimekirju fiktiivsete diagnoosidega.

Lisaks sellele leiti DBR-i teatel ametnike kodust 5 244 000 USA dollarit, 300 000 eurot, üle viie miljoni grivna (umbes 110 000 eurot) ning ehteid ja väärisesemeid.

„Korrakaitsjad leidsid korteris raha praktiliselt igast nurgast – kappidest, sahtlitest, niššidest. Samuti konfiskeeriti dokumente, mis kinnitavad ametiisikute tegevust ja rahapesu erinevate äriprojektide kaudu,“ teatas DBR.

Naine üritas osast rahast vabaneda, visates kaks kotti poole miljoni dollariga aknast välja.

Perekond omab lisaks muu hulgas 30 kinnisvaraobjekti Hmelnõtskõis, Lvivis ja Kiievis ning üheksat kõrgema klassi autot, osalusi ettevõtetes 48 miljoni grivna (umbes miljoni euro) väärtuses ning ligi 3000-ruutmeetrist hotelli- ja restoranikompleksi ühes Hmelnõtskõi pargis. Välismaal on neil kinnisvara Austrias, Hispaanias ja Türgis. Välismaa pangakontodele oli perekond kogunud 2,3 miljonit dollarit.

DBR avaldas foto, millel poeg lamab dollaripakkidega kaetud voodil. Uuritakse ka rida teisi isikuid, kes võivad nende kuritegudega seotud olla.

Jaga
Kommentaarid