Täna hommikul plahvatas Venemaa poolt okupeeritud Ukraina linnas Enerhodaris Zaporižžja tuumajaama turvaülema Andri Korotki auto, vahendas Politico.

„Julgeolekuülema sõiduki alla paigutati omatehtud lõhkeseadeldis,“ teatas Venemaa uurimiskomitee sõnumisiderakenduses Telegram. „Kui mees autosse istus, see plahvatas. Ohver suri haiglas saadud vigastustesse,“ öeldi avalduses. Komitee lisas, et alustavad mõrvajuurdlust.

Ukraina kaitseministeeriumi luure peadirektoraat (GUR) võttis näiliselt vastutuse Korotki tapnud plahvatuse eest, nimetades teda „sõjakurjategijaks“ ja postitades sotsiaalmeediasse video valge maasturi plahvatusest.

„Korotki on kaastöötaja, kes osaleb sõjakuritegude korraldamises ja läbiviimises ning okupatsiooni all olevate ukrainlaste represseerimises,“ ütles agentuur. GUR süüdistas teda selles, et ta edastas Venemaa okupantidele nimekirju tuumajaama töötajatest, kellel on „ukrainameelsed seisukohad“.

„Iga sõjakurjategijat ootab õiglane karistus,“ lisas agentuur. „Au Ukrainale!“

Moskva võttis kontrolli Zaporižžja tuumaelekrtijaama üle vahetult pärast täiemahulise sissetungi algust Ukrainasse. Laialdaselt tuntakse muret jaama ohutuse üle, kuna läheduses on toimunud rünnakuid.

Lisaks Korotkile on Ukraina luure pommirünnakutes hukkunud teisigi Venemaaga seotud ametnikke. Venemeelne seadusandja ja endine sõjaväelane Mihhail Filiponenko hukkus sarnases rünnakus eelmise aasta novembris.

Jaga
Kommentaarid