Brasiilia peatas X-i tegevuse riigis augusti lõpus, kuna ettevõte ei täitnud kohtumäärusi, mis olid seotud vihakõne modereerimisega. Samuti polnud X-il riigis seadusega nõutavat esindajat, vahendas Reuters.

Eile esitas ettevõtte omanik Elon Musk uue taotluse oma teenuste taastamiseks Brasiilias. Ta ütles, et X tasus kõik maksmata trahvid.

Vastuseks taotlusele nõudis ülemkohtunik Alexandre de Moraes, et makse kantaks üle õigesse panka. Ta lisas, et kui trahvide küsimus on lahendatud, annab Brasiilia peaprokurör oma arvamuse hiljutiste X-i juriidilise meeskonna taotluste kohta taastada ettevõtte teenus riigis.

X-i advokaadid palusid pärast Moraesi otsust uuesti kohtult luba tegevuse taastamiseks ja nad eitasid, et ettevõte on trahvid valele kontole maksnud. Samuti ei näinud nad vajadust peaprokuröriga konsulteerida enne keelu tühistamist.

Trahvide tasumine oli ainus kohtu nõutud täitmata meede, et lubada X-il taas Brasiilias tegutseda. Viimastel nädalatel on nad muutnud oma kurssi ja järginud ülemkohtu korraldusi, sealhulgas blokeerinud mõned uurimise all olevad kontod.