Üritus toimus rahvusringhäälingu hoone ees ja oli suunatud sealse uudistekajastuse vastu, mida Magyar süüdistas kallutatuses Viktor Orbáni valitsuse kasuks. „Propaganda käib sellisel tasemel ja nii tasakaalustamatult, et see ajab vere keema, minu arvates tuleb meil häält tõsta,“ ütles AP-le meeleavaldaja Balázs Tömpe. „On nonsenss, et maksumaksja rahastatud riigimeediast tuleb ainult valitsuse propagandat.“

Lisaks riigimeediale avaldavad Orbánile sobivaid sõnumeid ka valitsusega seotud suurettevõtjatele kuuluvad firmad, mis on tegelenud aastaid meediaväljaannete kokkuostmisega. Ühenduse Piirideta Reporterid hinnangul kontrollib erakond Fidesz praegu umbes 80% Ungari meediaturust. Magyari sõnul peab rahvusringhäälingu juht tagasi astuma ning organisatsioon peab tagama opositsioonipoliitikutele võimaluse televisioonis esineda.

Meeleavaldajad ringhäälingu ees

Eurovalimistel kogus Magyari erakond TISZA üle 29% häältest ja võitis seitse eurosaadiku kohta, millest üks läks parteijuhile. Erakond ühines konservatiivse Euroopa Rahvapartei (EPP) fraktsiooniga. Võimupartei Fidesz tuli eurovalimistel küll võitjaks, ent esines alla ootuste ja kogus alla 45% häältest ehk vähem kui ühelgi eelmisel eurovalimisel. Praeguste küsitluste järgi on opositsiooni toetus kasvanud. Fideszit toetab keskmiselt 45% ja TISZA-t 34% valijatest.

Magyar sai laiemalt tuntuks tänavu märtsis lindistusega, kus võib kuulda veebruaris tagasi astunud justiitsministrit avameelselt valitsuse korruptsioonist rääkimas. Magyari eksabikaasa ja justiitsminister Judit Varga oli sunnitud tagasi astuma ekspresident Katalin Novákit tabanud armuandmisskandaali tõttu, mis oli seotud võimuparteile lähedase pedofiili ning tolle kaasosalisega. Lindistuses rääkis justiitsminister teiste Fideszit puudutavate juurdluste kinnimätsimisest. Magyar ise kuulus minevikus samuti Fideszi siseringi ning kasutas lindistusega saadud tähelepanu uue erakonna loomiseks.