„Toimus põleng Feodossija naftabaasis, teatas Feodossija administratsiooni juht Igor Tkatšenko. Kohapeal töötavad eriolukordade ministeeriumi meeskonnad. Ohvreid ega kannatanuid ei ole,“ öeldi teates, vahendab Interfax.

Teatati ka, et Feodossijasse sõitis Krimmi „asepeaminister“ Igor Mihhailitšenko.

Telegrami kanalite teatel kuulub naftabaas Morskoi Neftjanoi Terminalile ja on naftatoodete ümberlaadimise mahu poolest Krimmi suurim. Krimmis on kokku kaks sellist terminali. Teine asub Sevastopolis.

Põleng sai ilmselt alguse droonirünnakust. Telegrami kanalite teatel kuulsid elanikud enne tule süttimist plahvatusi.

Telegrami kanal „Krõmski veter“ teatas, et suitsu tõuseb Feodossija naftabaasist taeva poole kolme sambana, mis võib anda tunnistust kolmest peamisest tulekoldest.

Kohaliku administratsiooni Telegrami kanalis teatati, et Feodossija okupatsioonivõimud kehtestasid linnas „munitsipaalse iseloomuga tehnogeense eriolukorra režiimi“.

„Krimmi juhi nõunik“ Oleg Krjutškov lükkas selle teate aga ümber.

„Feodossijas ei ole kehtestatud munitsipaalse iseloomuga eriolukorra režiimi. Komisjoni istungit ei ole veel toimunud,“ kirjutas Krjutškov Telegramis.

Krjutškovi sõnul oli teate ilmumine eriolukorra kohta „inimfaktori“ viga.

Hiljem teatas Tkatšenko uuesti eriolukorra kehtestamisest. Piirati inimeste ja transpordi ligipääsu põlengupiirkonnale.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et õhutõrje hävitas öösel viies Venemaa regioonis 21 Ukraina drooni.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel hävitati Krimmis 12, Kurski oblastis kuus, Belgorodi oblasti üks, Brjanski oblastis üks ja Voroneži oblastis üks droon.

Ukraina relvajõudude kindralstaap kinnitas löögi andmist Feodossija naftaterminalile.

Jaga
Kommentaarid