Neljapäeval Michigani osariigis toimunud kampaaniaüritusel ütles Trump, et „Kamala kulutas kõik FEMA (Föderaalne Kriisihaldamise Agentuur) raha, miljardeid dollareid, illegaalsete immigrantide majutamiseks.

Trumpi väide ei vasta aga tõele. Uuringud on tõestanud, et immigrantide varjupaikade rajamise peale ei ole kulutatud miljardeid dollareid ega katastroofiraha.

Lisaks väitis Trump, et föderaalvalitsus keeldub teadlikult abi andmisest vabariiklastest katastroofiohvritele.

Trumpi toetajate leeris on levimas ka kuulujutud, et Washington kasutas ilmastikukontrolli tehnoloogiat, et juhtida Helene vabariiklastest valijate poole, eesmärgiga kallutada kaalukauss presidendivalimistel demokraatide kandidaat Kamala Harrise poole.

Trumpi narratiividega on kaasa läinud ka tema miljardärist toetaja, Tesla ja sotsiaalmeeida platvorm X omanik, Elon Musk, kes väitis postituses, et föderaalne lennuamet blokeeris era-abi lende Põhja Carolinasse. Selle väite lükkas ümber USA transpordisekretär Pete Buttigieg.

Orkaan Helene poolt põhjustatud hävingust on kasu lõiganud ka Venemaa ja Hiina propaganda ja infosõja organid. Mõlemad riigid on sotsiaalmeedias kritiseerinud USA valituse reaktsioone varasematele looduskatastroofidele. Antud kommentaarid on osa suuremast püüdlusest tekitada lahkhelisid ja usaldamatust ameeriklaste seas.