Kohalik väljaanne 164.ru teatas, et mõrvas kahtlustatakse 35-aastast Novouzenski elanikku Azamat Iskalijevit, keda on varem kohtulikult karistatud ja kes on osalenud Venemaa poolel sõjas Ukrainas. Tapetud naise kohta on teada, et varem elas ta Aleksandrov Gai külas ja temast jäi maha seitsmeaastane laps.

164.ru õiguskaitseorganite allika teatel pani Iskalijev mõrva toime pärast seda, kui naine keeldus temaga suhet jätkamast. Telegrami kanali „Ostorožno, novosti“ teatel on Iskalijev oma süüd tunnistanud.

Mõrva jäädvustas valvekaamera. Video avaldasid Saratovi Telegrami kanalid ja väljaanne Bloknot. Videos on näha, kuidas naine teeb Iskalijevile ettepaneku „heaga kokku leppida“ ja lahku minna. „See ei ole suhe,“ ütleb naine. Edasi proovib mees naist suudelda, aga kui naine ta eemale tõukab ja tal lahkuda palub, võtab mees välja noa.

Naine põgeneb karjudes taharuumi ja mees järgneb talle. Ruumist jookseb välja teine naistöötaja, kes lahkub salongist. Järgmised kaks minutit kostuvad tagaruumist naise karjed. Seejärel lahkub Iskalijev salongist.

Väljaande Vzgljad-info allika andmetel püüdis kahtlusalune pärast mõrva sõita taksoga Saratovist Novouzenskisse, kus elavad tema sugulased. Sõidu ajal vehkis Iskalijev noaga. Politsei vahistas Iskalijevi maanteel.

Saratovi meedia teatel mõrvas Iskalijev 2021. aasta augustis oma 28-aastase naise, kes tahtis temast lahku minna, mille eest mõisteti Iskalijev sama aasta novembris üheksaks aastaks vangi. Kriminaalasja materjalide järgi, millele juhtis tähelepanu Telegrami kanal „Govorit NeMoskva“, pussitas Iskalijev naist autos, mis seisis perekonna ja laste sotsiaalabikeskuse ees. Naine elas koos kahe lapsega varjupaigas ja kohtus Iskalijeviga lahutuse arutamiseks. Kohtumise käigus ütles naine Iskalijevile, et ta saab kohtu otsuse järgi lastega kohtuda alles pärast lahutust. Selle peale lõi Iskalijev naist mitu korda noaga. Pärast seda sõitis Iskalijev taksoga politseisse ja tunnistas mõrva üles.

Meedia teatel sai Iskalijev ennetähtaegselt vabadusse ilmselt seetõttu, et sõlmis kaitseministeeriumiga lepingu ja läks sõtta, mille eest anti talle armu.

Väljaande Vjorstka andmetel oli 2024. aasta septembri lõpuks täiemahulise sõja kahe ja poole aastaga kriminaalasjad algatatud 246 endise vangi kohta, kellele oli armu antud või kes olid tingimisi vabastatud, ning 180 sõjaväelase kohta. Nendes kuritegudes on hukkunud vähemalt 242 ja raskeid vigastusi saanud 227 inimest.

Jaga
Kommentaarid