Invego juhi Kristjan-Thor Vähi sõnul on ettevalmistused Portugali lõunarannikul käinud juba mitu aastat, aga nüüd on käes ehitusõigus ja üsna pea ka ehitusluba. „Lõuna-Portugali ajaloolise pealinna Silvese vahetusse naabrusse rajatava modernsete villade rajooni Silves Hills esimesed majad valmivad juba 2026. aasta lõpuks,“ kirjeldab Vähi projekti viimaseid arenguid. Tema sõnul paigutuvad villad mäenõlvadele nii, et neist avanevad maalilised vaated ümbruskonnale. Silves Hillsis on villasid kolmes eri suuruses ja igal villal on oma privaatne soojendusega bassein, et aasta ringi sobivast soojast kliimast viimast võtta.

Koos on kindlam

Parema ülevaate andmiseks Silves Hillsi villarajoonist on Invego juba huvilistele mitmeid tutvumisreise korraldanud ja ka oktoobri lõpus on grupp eestlasi Portugali sõitmas. „Kui huvi tõsine, tasub kindlasti liituda – me korraldame kõik reisiks vajaliku ja tutvustame kohalikku eluolu,“ räägib Invego müügi eest vastutav Sandra Alliksaar, kelle sõnul ollakse kohalike tavadega väga hästi kursis, kuna üks Invego tiimi liige on juba aastaid ka ise Portugalis elanud.

Lisaks eestlastele on huvilisi Suurbritanniast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, aga ka nii Lõuna- kui ka Põhja-Ameerikast. „Muidugi teeb eriti rõõmu, et just Eestis on meie Portugali tegemiste vastu olnud tõesti suur huvi. Arusaadavalt on julgem asju ajada tuttava ja usaldusväärse arendajaga ning nüüd, mil juba tosin eestlast on endale villa broneerinud, kaob ka see väike hirm, et võõral maal end liiga isoleerituna tuntakse,“ julgustab Alliksaar.

Silves Hillsi villarajoon

65 hektaril laiuv ja 154 villast koosnev Silves Hills tuleb piisavalt privaatne, ent samas on villarajooni tulemas ka klubihoone, kus hakkavad olema jõusaal, restoran, kohvik ja koostöötamise ala. „Esimesed villaomanikud toovadki arenduse üheks eeliseks seda, et juba eos tekib kogukonnatunne – lisaks kaasmaalastele saab uusi huvitavaid tutvusi luua ka naabritega teistest riikidest,“ rääkis Alliksaar, kelle sõnul on Euroopa Liidu elanikel suur eelis, sest pangad pakuvad neile viiendikusuuruse sissemakse juures 0,75% pluss euribor.

Sobib investeeringuks

Muu hulgas tuleb Silves Hillsi villarajoonis täishalduse teenus kõigile, kes soovivad oma villa välja rentida ajaks, kui nad ise seal ei viibi. „Kindlasti on ka neid, kes kolivad siia püsivalt, aga paljude jaoks saab see kohaks, kus veeta mingi kindel periood aastas. Siin tuleb appi täishalduse teenus, mille abil saab lihtsa vaevaga üürida oma kodu lühiajaliselt välja ajaks, kui ise oled eemal,“ tutvustab Alliksaar, kes ise on lisaks veendunud ka selles, et piirkonna populaarsuse tõttu kinnisvara väärtus ajas selgelt kasvab.

Invego on Eesti juhtivaid kinnisvaraarendusega tegelevaid ettevõtteid, mis on Tallinnas ja selle lähiümbruses viimastel aastatel rajanud kokku üle 1250 kodu ning 30 000 m2 äripindu. Eestis on Invego mahukamateks arendusteks hiljuti valminud Tiskreoja ja Tabasalu Kodu ning praegu töös olevad elurajoonid Luccaranna, Uus-Järveküla ja Keila Pargikodud. Läti pealinnas arendab ettevõte elukvartaleid Parka Kvartals ja Skanstes Rezidences ning Riia vahetus läheduses ridamajade elurajooni Vide Adaži. 2024. aastal alustas Invego Portugalis villarajooni Silves Hills arendusega.

Jaga
Kommentaarid