Prantsusmaa siseminister Bruno Retailleau teatas, et eelmisel aastal Prantsusmaalt lahkunud Bin Ladenil keelati nüüd riiki siseneda 2023. aastal tema „sotsiaalmeedia lehtedel“ tehtud postituste tõttu, mis sisaldasid väidetavalt „terrorismi ülistavaid“ sõnumeid, vahendas Politico.

Prantsuse seadused keelavad „terrorismi või juba toime pandud terroriaktide positiivse esitlemise või kommenteerimise“.

Kohaliku päevalehe Le Publicateur Libre teatel postitati sotsiaalvõrgustikku X Osama bin Ladeni surma 12. aastapäeval sõnumi, millega avaldatakse austust 2011. aasta 11. septembri rünnakutele New Yorgis.

Bin Ladeni poeg pandi hiljem ametliku uurimise alla. Toona öeldi, et tema vastu esitatud süüdistused põhinesid „valeandmetel“, seisis raportis.

Bin Laden lahkus Prantsusmaalt 2023. aasta oktoobris pärast lahkumiskäsu saamist, ütles Prantsuse siseministeerium. Toona tühistati Bin Ladeni elamisluba, mille ta sai oma naise Briti kodakondsuse kaudu. Mees sai ka kaheaastase Prantsusmaale sisenemise keelu.

Möödunud reedel lükkas Prantsuse kohus tagasi tema lahkumiskäsu vastu esitatud kaebuse. Pärast kohtuotsust kuulutas Retailleau välja „administratiivse sissesõidukeelu“, mis „tagab, et härra Bin Laden ei saa mingil põhjusel Prantsusmaale tagasi pöörduda,“ ütles ta.

Isikud, kes on saanud haldusliku sissesõidukeelu, võivad aasta pärast taotleda meetme tühistamist ning siseministeerium peab keeldu iga viie aasta tagant uuesti hindama.

Mees asus Prantsusmaale elama 2016. aastal. 2022. aastal antud intervjuus Prantsuse televisioonile kirjeldas ta oma äsja tekkinud kirge maalimise vastu. Tema sõnul tundis ta, et on „vabanenud vastutusest“ oma isa tegude eest.