„Me oleme vähendanud Hezbollahi võimekust. Me kõrvaldasime tuhandeid terroriste, sealhulgas Nasrallahi enda ja Nasrallahi asendaja ning asendaja asendaja,“ ütles Netanyahu eelsalvestatud videosõnumis. Ta ei avaldanud väidetavalt tapetud isikute nimesid ja ei ole selge, keda Netanyahu Nasrallahi „asendaja asendaja“ all silmas pidas.

Hezbollahi ametnik ütles pühapäeval Reutersile, et Iisrael takistab otsingu- ja päästetöid piirkonnas, kus Nasrallahi võimalik mantlipärija Hashem Safieddine arvatakse olevat viibinud, kui Iisrael neljapäeval Beiruti lõunapoolseid eeslinnu pommitas.

Varem ütles Iisraeli kaitseminister Yoav Gallant, et Nasrallahi asendaja on tõenäoliselt „kõrvaldatud“.

„Täna on Hezbollah nõrgem, kui ta on olnud palju, palju aastaid,“ ütles Netanyahu Liibanoni rahvale suunatud videosõnumis. „Iisraelil on õigus end kaitsta. Iisraelil on ka õigus võita. Ja Iisrael võidab.“

Ta kutsus Liibanoni üles „võtma oma riiki tagasi“, viima seda tagasi rahu ja heaolu teele ning kasutama võimalust, mida pole aastakümneid olnud.

„Ärge laske neil terroristidel teie tulevikku rohkem hävitada, kui nad seda juba teinud on,“ lisas Netanyahu. „Teil on võimalus päästa Liibanon, enne kui see langeb pika sõja kuristikku, mis toob kaasa hävingu ja kannatused, nagu me näeme Gazas. See ei pea nii olema.“