Venemaa põhja väegrupeeringu mitteametlik Telegrami kanal teatas, et Vene vägedel õnnestus Ukraina kaitsest läbi murda, hõivata viis asulat ja piirata ümber vähemalt kaks vastase pataljoni, lõigates ära kaks tähtsat varustus- ja evakuatsiooniteed.

Venemaa kaitseministeeriumile lähedane Telegrami kanal Rõbar teatas eile õhtul, et Vene väed läksid Korenevo ja Sudža rajoonis mitmel lõigul üle rünnakule.

Rõbar teatas veel, et Vene väed tegid Korenevo rajoonis Olgovka poolt Zeljonõi Šljahhi suunas vasturünnaku ja „vabastasid olulise osa okupeeritud territooriumist“.

Rõbari andmetel võtsid Vene väed oma kontrolli alla Novaja Sorotšina ja liiguvad edasi Malaja Loknja suunas. Blogija Boriss Rožin teatas Olgovka hõivamisest.

Venemaa rünnakut kinnitab Ukraina analüüsiprojekt DeepState, mis on lähedane Ukraina kaitseministeeriumile. DeepState kirjutas, et vastane „surus läbi [Ukraina grupeeringu] vasaktiivast“ ja liikus veelgi kaugemale, kui kinnitavad Vene Telegrami kanalid – Novoivanovkani (Sudža rajoonis), kus rünnaku tõrjumiseks tuli sekkuda ka Ukraina suurtükiväelastel ja droonioperaatoritel, kes tavaliselt paiknevad eesliini taga.

Oma kaardil märkis DeepState Ukraina kaotuseks selles piirkonnas 38 ruutkilomeetrit, mis muutusid „halliks tsooniks“. Agentstvo kinnitas, et see on Ukraina vägede suurim ööpäevane kaotus Kurski oblastis alates 14. septembrist. Vene põhja väegrupeeringu mitteametlik Telegrami kanal väitis, et Vene vägede üldine edasiliikumine Kurski oblastis oli kuni kümme kilomeetrit.

DeepState juhtis tähelepanu sellele, et osa Ukraina vägesid võib piiramisrõngasse jääda, ning hoiatas võimaliku „vigade kordamise“ eest.

Jaga
Kommentaarid