Vene uudisteagentuuri TASS andmetel ütles Putin kahe presidendi kohtumisel Pezeshkianile, et Moskva ja Teherani seisukohad rahvusvahelistes sündmustes on sageli väga lähedased. Ta kutsus Iraani liidrit ka Venemaale külla ja Pezeshkian nõustus sellega.

„Meil on praegu palju võimalusi ja me peame üksteist suhetes aitama. Meie põhimõtted, meie positsioonid rahvusvahelisel areenil on sarnased teie omadega,“ ütles Pezeshkian kohtumise alguses.

Putin kohtus Iraani presidendiga ajal, mil Teheran tarnib relvi Moskvale Ukraina sõjas kasutamiseks. Samuti on kasvanud Lähis-Idas mured Iisraeli ja Iraani vaheliste rünnakute pärast. Pezeshkian ütles, et Iisraeli „metsikud rünnakud“ Liibanoni vastu on „kirjeldamatud“.

Lähis-Ida on jätkuvalt kõrgendatud valmisolekus piirkonna edasise eskaleerumise suhtes, oodates Iisraeli vastust Iraani 1. oktoobril toimunud raketilöögile.

Pärast Venemaa täiemahulist sissetungi Ukrainasse sõlmisid Moskva ja Teheran 1,7 miljardi dollari suuruse lepingu, mille kohaselt ekspordib Iraan Venemaale droone. USA usub, et Iraan on Venemaale andnud ka lühimaa ballistilisi rakette.