Serbia plaanis algselt ostas Türgist Bayraktar sõjalennukeid, kuid plaanist loobuti vastuseks Türgi droonide tarnimisele Kosovosse, endisesse Serbia provintsi, mis kuulutas 2006. aastal välja iseseisvuse. Serbia Kosovot ei tunnusta.

Kosovo juhid ütlesid, et Türgi droonid suurendaks nende võimet kaitsta end Serbia võimaliku uue rünnaku vastu. Aastatel 1998-1999 läks Serbia vägivaldselt vastu Kosovo albaanlastest separatistidele.

Serbia president Aleksandar Vučić ütles eelmisel aastal, et droonide tarnimine Kosovosse „ei ole meie jaoks lihtne ega hea uudis ja see mõjutab meie suhteid Türgiga“. Ta ütles, et Serbia püüab droone osta mujalt.

Sellest olenemata näib, et Serbia juht muutis meelt, kui ta võõrustas Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani.

„Türgi sõjatööstus on oluliselt tugevam kui meie oma,“ ütles Vučić ühisel pressikonverentsil Erdoğaniga. „Aga ilma vale tagasihoidlikkuseta ei tohi ka meid unustada. Nendes raamides näen ma ruumi suureks koostööks.“

Ta lisas, et Serbia „ei ole huvitatud sõdadest, kuid meil peab olema piisavalt jõudu, et kedagi heidutada“.

„Serbial on teatud võimekus, meil on teatud võimekus ja sõbralike riikidena saame oma võimekust koos arendada,“ ütles Erdoğan, kui temalt küsiti, kas ühine sõjatööstuskoostöö hõlmab ka Bayraktari droonide tootmist.

Serbia on hiljuti tugevdanud oma relvajõude, sealhulgas tellis riik suvel 12 Prantsusmaal toodetud hävituslennukit Rafale.