„Need, kes tulid sinna väitlema, tahtsid meie verd ega tahtnud üldse sisukat debatti, vaid kujutasid ette poliitilist peksu ja ründasid meid,“ ütles Orbán Ungari riigiraadiole antud intervjuus.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen kritiseeris Orbánit parlamendis peetud kõnes sooja suhtumise eest Vladimir Putini vastu, Venemaa ja Hiina välissekkumise lubamise ning ungari rahva alt vedamise eest.

„Von der Leyen ja Euroopa Rahvapartei juht Manfred Weber on avalikult teatanud oma kavatsusest kukutada Ungari valitsus,“ väitis Orbán.

„See, et nad seda avalikult meile näkku viskavad, et Euroopa asjadega tegelemise asemel püüavad nad ühe liikmesriigi valitsuse kukutada ja selle teise valitsusega asendada, on ebatavaline avatus ja häbematus,“ ütles ta.

Orbán väitis, et ELi kaks peamist poliitilist tegelast on juba kindlaks teinud, kellega nad tahavad teda asendada.

„Euroopa sotsiaaldemokraadid tahavad delegeerida Klára Dobrevi ja Euroopa Rahvapartei tahab Tisza parteid koos Péter Magyariga,“ täpsustas Orbán. Mõlemad poliitikud on Euroopa Parlamendi liikmed.

Endine Fideszi liige ja Orbáni peamine oponent Magyar kommenteeris peaministri intervjuud sotsiaalmeedias: „Valedetektor vilksatas igas punktis Orbáni raadiosaates.“