America First Policy Institute (AFPI) võttis abi saamiseks ühendust föderaalvõimudega pärast rikkumist oma sisevõrgus. Rühm teatas avalduses, et selle süsteemid on sellest ajast alates kaitstud.

„Ei ole üllatav, et vaenulikud välismaised osalejad püüavad tungida meie IT-süsteemi,“ ütles AFPI pressiesindaja Marc Lotter. „Ohuteguri taktika, tehnikad ja menetlused on sarnased meie poolt täheldatud riiklikult sponsoreeritud tegevusega, mis võimaldab meil kiiresti olukorda parandada ja reageerida.“

Rikkumine leidis aset laialdaste häkkimiste ja sissetungimiskatsete käigus, mille sihtmärgiks on USA valitsus ja erainstitutsioonid üle kogu riigi. Sageli viivad neid läbi välismaised osalejad.

AFPI ei avalikustanud, kas häkkimise käigus eemaldati andmeid, kuidas rikkumine toimus või millised isikud olid sissetungi taga. FBI keeldus juhtumit kommenteerimast.

Viimastel kuudel on sagenenud teated välismaistest osalejatest, kes soovivad õõnestada 2024. aasta valimisi. Trumpi orbiidil olev mõjukas rühmitus AFPI on vaikselt koostanud plaane järgmise vabariiklaste administratsiooni jaoks.

Selle aasta alguses jõudis USA luurekogukond järeldusele, et Trumpi kampaaniat häkkisid Iraani agendid ning häkkerid saatsid väidetavalt teavet Bideni kampaaniaga seotud inimestele. Hiljuti ütles justiitsminister Merrick Garland, et USA on valvel Venemaa, Iraani ja Hiina pahatahtlike kampaaniate suhtes.